Oletko ujo tai kenties kiinnostunut ujosta miehestä tai naisesta? Tässä artikkelissa ajatuksia ujouteen ja seuranhakuun.
Teimme hiljattain tutkimuksen jäsentemme kesken elokuvista, treffailusta ja romanttisista komedioista. Esittelemme jäsentemme mukaan parhaat romanttiset komediat, mutta myös mielenkiintoista asiaa siitä, kun leffoihin uppoutuminen menee niin sanotusti yli.
Romanttiset komediat ovat kivaa viihdettä, joiden kohderyhmänä ovat varsinkin naiset. Englanninkielisessä maailmassa puhutaankin paljon ”chick flick” -termistä, eli olisiko se suomeksi sitten mimmileffa.
Mutta, kyllä niitä katsovat miehetkin, vaikka eivät sitä isoon ääneen tunnustakaan.
Entä ovatko nämä leffat pelkkää viihdettä? Tästä aiheesta aivan tuota pikaa pari ajatusta. Sitä ennen kuitenkin elokuvavinkkejä:
Pohjoismaalaiset sinkut suosivat leffatreffejä
Jos pohdit mihin lähteä treffeille, ovat klassiset elokuvatreffit tutkimuksemme mukaan varsin OK valinta. 56 % voisi mennä ensimmäisille treffeille elokuviin. Yleensä emme suosittele leffatreffejä, koska teatterissa ei liiemmin pääse keskustelemaan ja tutustumaan, mutta mikäli molemmat haluavat leffaan, niin mikä ettei.
Tutkimukseen osallistuneet 353 norjalaista, ruotsalaista ja suomalaista sinkkua vastasivat seuraavaa:
Paras romanttinen komedia – TOP 5:
- Pretty Woman
- Neljät häät ja yhdet hautajaiset
- Love actually
- Bridget Jonesin päiväkirjat
- Notting Hill
Eli vanha klassikko, Richard Geren ja Julia Robertsin tähdittämä Pretty Woman oli ylivoimainen suosikki.
Suosituin leffagenre treffeille oli kuin olikin romanttiset komediat. Toiseksi parhaana vaihtoehtona olivat komediat. Nämä lienevät siis sopivan keveitä aiheita tutustuessa mahdolliseen uuteen kumppaniin.
Yksi hyvä syy selvittää kumppanin elokuvamaku heti ensimetreillä: 33 % vastanneista sanoi, että kumppanilla pitäisi olla samanlainen elokuvamaku kuin itsellä.
Lue myös: Näin valmistelet asuntosi kotitreffejä varten
Kun romanttisten komedioiden katsominen menee yli..
Kaavahan romanttisissa komedioissa on yleensä näin tiivistetysti sama:
Ensin on haasteita ja kiemuroita, mutta lopulta mies ja nainen rakastuvat ja elokuva saa onnellisen lopun.
Kun elokuvateatterista poistuu tai elokuva tulee tietokoneen ruudulla päätökseen, jää yllättävän monella päälle harhakuva, että tuo sama voisi toistua tosielämässä.
Kun omassa elämässä rakastuminen ei tapahdu yhtä romanttisesti, tai pelkkä rakkaus ei imuroi tai pese tiskejä, iskee taas pettymys kumppaniin ja parisuhteeseen. Tai kun sängyllä ei odotakaan ruusunlehtiä valkoisilla lakanoilla, vaan petaamaton, isoäidin perintölakanoilla päällystetty vuode.
Tai vielä yksi hieman huvittava esimerkki:
Romanttisessa komediassa mies tai nainen saattaa ”vakoilla” ihastustaan esimerkiksi ruokakaupan hyllyjen takana. Tosielämässä tämä menisi jo melko mauttomaksi stalkkaamiseksi, mutta elokuvissa se on hauskaa ja hyväksyttävää.
Tällainen realismin ja elokuvan sekoittaminen on yllättävän yleistä. Norjassa ja Ruotsissa tehty tutkimus kertoi, että joka viides (20 %) oli kokenut romanttisten komedioiden antaneen epärealistisen kuvan rakkaudesta ja parisuhteista.
Romanttisissa komedioissa nimittäin yleensä lopputekstit alkavat siinä vaiheessa, kun parisuhteen arki olisi alkamassa. Jos romanttinen komedia on yhtä rakkauden kipinöintiä, on tosielämän pitkäaikainen parisuhde sopiva sekoitus käytännöllisyyttä ja romantiikkaa.
Oli parisuhdestatuksesi mikä tahansa, toivotamme hauskoja leffatreffejä tai muuten vain elokuvatuokiota!